KUOLLEIDEN TALVEN UUTISARKISTO

Tällä sivulla on kaikki julkaisemamme uutiset koskien Kuolleiden talvea.

•KUOLLEIDEN TALVEN TOINEN KUVAUSVIIKONLOPPU•
Lisätty 15.2.2005

Vesurin tiimi starttasi Kuopiosta perjantai-iltana kohti Sonkajärveä odottavissa tunnelmissa. Kuopion Autokaupan sponsoroima tila-chrysleri rullasi mukavasti Iisalmeen, jossa yövyttiin ennen lauantain kuvauksia. Aikaisin aamulla tiimi starttasi kuvauspaikalle, jossa pistettiin paikat kuntoon ja kamera tulille. Homma pyöri hyvin ja kaikki suunniteltu oltiin kuvattu iltaan mennessä, jolloin oli aseteltava valaistus paikoilleen pimeäkuvauksia varten.

Statistit saapuivat paikalle sovittuun aikaan ja maskeeraus alkoi välittömästi sisätiloissa samalla kun Pasista otettiin kohtauksen ensimmäisiä ottoja ulkona. Maskeeraajana ja still-kuvaajana koko viikonlopun toiminut Antti sai tehdä hommia hiki hatussa, sillä kaikki neljä näyttelijää oli saatava raskaaseen maskiin muutaman tunnin kuluessa.

Statistit passitettiin sitä mukaa kameran eteen kun Antti sai maskit valmiiksi. Mustikkasoppaa sekä siirappiverta kului jatkuvalla tahdilla Pasin heiluessa statistien perässä haulikon kanssa pelkät kalsarit ja takki yllään. Valaistus toimi hyvin kuten myös muu tiimi ja lauantai-illan kuvaukset saatiin loppujen lopuksi purkkiin vaikka lopussa hieman kiire tulikin. Tiimi lähti takaisin Iisalmeen yöpymään ja katsomaan illan taltioinnit siivottuaan sotkut pihalta. Nukkumaan päästiin kolmelta aamulla.

Menopeli tulille puoli kahdeksalta aamulla ja miehet kyytiin. Sunnuntain kuvaukset tiedettiin jo etukäteen rankoiksi eikä lyhyt yöuni helpottanut asiaa. Mökille saavuttiin hyvissä ajoin ja Antti aloitti jälleen maskeerauksen. Pian statisti oli paksun mönjän peitossa ja kuvausryhmä lähti kohti ensimmäisen kohtauksen kuvauspaikkaa.

Viimeisetkin unen rippeet karisteltiin kävelemällä Seikkailukeskuksen sponsoroimilla lumikengillä hakkuuaukion kukkulalle. Kukkulalla tuuli oli erittäin kovaa ja kameraakin oli pideltävä erikseen pystyssä. Statisti ja Pasi ohjattiin oikeille paikoilleen ja kuvaukset pistettiin käyntiin. Ongelmia ei ilmennyt juurikaan lukuun ottamatta epästabiilia kamerakärryä (pulkkaa), jonka toimimattomuus pakotti pitämään kameran jalustalla.

Iltapäivällä kuvaukset saatiin viikonlopun osalta purkkiin ja mökki siivottiin kuntoon tulevaa viikonloppua varten. Seuraavaksi lähdettiin kohti Iisalmea ja materiaalin tarkastamisen jälkeen edelleen Kuopioon. Viikonloppu oli paketissa.
Katso kuvakollaasi viikonlopulta

•KUOLLEIDEN TALVEN ENSIMMÄINEN KUVAUSVIIKONLOPPU•
Lisätty 8.2.2005

Kuolleiden talven ensimmäinen kuvauskerta oli täynnä vastoinkäymisiä, kun pääosan näyttelijä Pasi Martikainen sairastui ja kuvaukset jouduttiin perumaan vain kolme tuntia ennen starttia. Päätimme kuitenkin lähteä testaamaan valaistuskalustoa sekä katsomaan vielä toistamiseen ensimmäisen kohtauksen kuvauspaikkaa.

Matkalla kuvauspaikalle väliaikaisesti Transportation Management Directorina eli kuskina toiminut Markus päätti hieman irroitella kauniin lauantai-aamun kunniaksi ja hurautti auton ojaan kapealla mökkitiellä. Metsuri hälytettiin mökiltä paikalle ja auton kanssa sompailtiin jonkin aikaa, mutta tulosta ei syntynyt. Hätäapu tulisi paikalle tunnin kuluessa joten päätimme lähteä katsomaan ensimmäisen kohtauksen kuvauspaikkaa erittäin vaikeakulkuiseen maastoon.

Kuvauspaikan olosuhteet pääsivät todella yllättämään ja reissusta tuli varsinainen aamulenkki. Kuvauspaikalle kuitenkin päästiin reilun puolen tunnin hankikahlaamisen jälkeen ja yhdessä todettiin ettei vaivannäkö ollut turhaa. Paikka näytti kerrassaan lumoavalle ja täydelliselle ensimmäistä kohtausta varten. Seuraavaksi suunnattiin takaisin autolle ja apujoukkojen avustuksella auto oli pian tiellä.

Mökillä kuivateltiin vaatteita lempeän takkatulen ääressä ja odoteltiin pimeän tuloa, jotta päästäisiin tositoimiin valaistuksen kanssa. Still-kuvaaja Suvi oli valmistanut kerrassaan maittavan kana-aterian, joka teki kauppansa aamupäivän reippailun jälkeen. Pian ulkona alkoi hämärtämään ja lamput sekä kamera iskettiin tulille. Valaistuksen taso yllätti kaikki ja kameran asetuksia säätämällä saatiin todella hienoa testijälkeä aikaan. Päivän huono onni alkoi kääntyä.

Lamppujen testauksen jälkeen tavarat laitettiin kasaan ja lähdettiin ajelemaan kohti Kuopiota. Vaikka kuvaamaan ei päästykään, tuntui kaikilla olleen hauskaa luonnon helmassa varsinkin kun tekemistä piisasi. Onnistuneet testit nostivat veden kielelle seuraavaa viikonloppua varten, jolloin palataan taas Sonkajärven idyllisiin maisemiin. Tulevana viikonloppuna salamavalot räiskyvät, filmi juoksee ja veri lentää!
Katso kuvakollaasi viikonlopulta

•KUOLLEIDEN TALVI LÄHTEE TUOTANTOON•
Lisätty 26.1.2005

Vesuri Productionsin seuraava elokuva Kuolleiden talvi lähtee tuotantoon negatiivisista huhuista huolimatta. Kuljetusongelmien takia vaikeuksissa olleelle projektille näytettiin vihdoin vihreää valoa, kun pääporras nöyrtyi tarpeeksi ja hommasi autot jokaiselle viikonlopulle tutuilta ja vähemmän tutuilta kavereilta. Elokuvaa kuvataan ainakin kuutena viikonloppuna alkaen 5.2. Kuljetuspuoli oli saatava vedenpitäväksi pitkästä (n.100km) välimatkasta johtuen. Tuotannon etenemisestä voi lukea lisää täältä.