•KUOLLEIDEN TALVEN ENSIMMÄINEN KUVAUSVIIKONLOPPU•
Lisätty 8.2.2005 [kuvat] [info]

Kuolleiden talven ensimmäinen kuvauskerta oli täynnä vastoinkäymisiä, kun pääosan näyttelijä Pasi Martikainen sairastui ja kuvaukset jouduttiin perumaan vain kolme tuntia ennen starttia. Päätimme kuitenkin lähteä testaamaan valaistuskalustoa sekä katsomaan vielä toistamiseen ensimmäisen kohtauksen kuvauspaikkaa.

Matkalla kuvauspaikalle väliaikaisesti Transportation Management Directorina eli kuskina toiminut Markus päätti hieman irroitella kauniin lauantai-aamun kunniaksi ja hurautti auton ojaan kapealla mökkitiellä. Metsuri hälytettiin mökiltä paikalle ja auton kanssa sompailtiin jonkin aikaa, mutta tulosta ei syntynyt. Hätäapu tulisi paikalle tunnin kuluessa joten päätimme lähteä katsomaan ensimmäisen kohtauksen kuvauspaikkaa erittäin vaikeakulkuiseen maastoon.

Kuvauspaikan olosuhteet pääsivät todella yllättämään ja reissusta tuli varsinainen aamulenkki. Kuvauspaikalle kuitenkin päästiin reilun puolen tunnin hankikahlaamisen jälkeen ja yhdessä todettiin ettei vaivannäkö ollut turhaa. Paikka näytti kerrassaan lumoavalle ja täydelliselle ensimmäistä kohtausta varten. Seuraavaksi suunnattiin takaisin autolle ja apujoukkojen avustuksella auto oli pian tiellä.

Mökillä kuivateltiin vaatteita lempeän takkatulen ääressä ja odoteltiin pimeän tuloa, jotta päästäisiin tositoimiin valaistuksen kanssa. Still-kuvaaja Suvi oli valmistanut kerrassaan maittavan kana-aterian, joka teki kauppansa aamupäivän reippailun jälkeen. Pian ulkona alkoi hämärtämään ja lamput sekä kamera iskettiin tulille. Valaistuksen taso yllätti kaikki ja kameran asetuksia säätämällä saatiin todella hienoa testijälkeä aikaan. Päivän huono onni alkoi kääntyä.

Lamppujen testauksen jälkeen tavarat laitettiin kasaan ja lähdettiin ajelemaan kohti Kuopiota. Vaikka kuvaamaan ei päästykään, tuntui kaikilla olleen hauskaa luonnon helmassa varsinkin kun tekemistä piisasi. Onnistuneet testit nostivat veden kielelle seuraavaa viikonloppua varten, jolloin palataan taas Sonkajärven idyllisiin maisemiin. Tulevana viikonloppuna salamavalot räiskyvät, filmi juoksee ja veri lentää!
Katso kuvakollaasi viikonlopulta