•KUOLLEIDEN TALVEN TOINEN KUVAUSVIIKONLOPPU•
Lisätty 15.2.2005 [kuvat] [info]

Vesurin tiimi starttasi Kuopiosta perjantai-iltana kohti Sonkajärveä odottavissa tunnelmissa. Kuopion Autokaupan sponsoroima tila-chrysleri rullasi mukavasti Iisalmeen, jossa yövyttiin ennen lauantain kuvauksia. Aikaisin aamulla tiimi starttasi kuvauspaikalle, jossa pistettiin paikat kuntoon ja kamera tulille. Homma pyöri hyvin ja kaikki suunniteltu oltiin kuvattu iltaan mennessä, jolloin oli aseteltava valaistus paikoilleen pimeäkuvauksia varten.

Statistit saapuivat paikalle sovittuun aikaan ja maskeeraus alkoi välittömästi sisätiloissa samalla kun Pasista otettiin kohtauksen ensimmäisiä ottoja ulkona. Maskeeraajana ja still-kuvaajana koko viikonlopun toiminut Antti sai tehdä hommia hiki hatussa, sillä kaikki neljä näyttelijää oli saatava raskaaseen maskiin muutaman tunnin kuluessa.

Statistit passitettiin sitä mukaa kameran eteen kun Antti sai maskit valmiiksi. Mustikkasoppaa sekä siirappiverta kului jatkuvalla tahdilla Pasin heiluessa statistien perässä haulikon kanssa pelkät kalsarit ja takki yllään. Valaistus toimi hyvin kuten myös muu tiimi ja lauantai-illan kuvaukset saatiin loppujen lopuksi purkkiin vaikka lopussa hieman kiire tulikin. Tiimi lähti takaisin Iisalmeen yöpymään ja katsomaan illan taltioinnit siivottuaan sotkut pihalta. Nukkumaan päästiin kolmelta aamulla.

Menopeli tulille puoli kahdeksalta aamulla ja miehet kyytiin. Sunnuntain kuvaukset tiedettiin jo etukäteen rankoiksi eikä lyhyt yöuni helpottanut asiaa. Mökille saavuttiin hyvissä ajoin ja Antti aloitti jälleen maskeerauksen. Pian statisti oli paksun mönjän peitossa ja kuvausryhmä lähti kohti ensimmäisen kohtauksen kuvauspaikkaa.

Viimeisetkin unen rippeet karisteltiin kävelemällä Seikkailukeskuksen sponsoroimilla lumikengillä hakkuuaukion kukkulalle. Kukkulalla tuuli oli erittäin kovaa ja kameraakin oli pideltävä erikseen pystyssä. Statisti ja Pasi ohjattiin oikeille paikoilleen ja kuvaukset pistettiin käyntiin. Ongelmia ei ilmennyt juurikaan lukuun ottamatta epästabiilia kamerakärryä (pulkkaa), jonka toimimattomuus pakotti pitämään kameran jalustalla.

Iltapäivällä kuvaukset saatiin viikonlopun osalta purkkiin ja mökki siivottiin kuntoon tulevaa viikonloppua varten. Seuraavaksi lähdettiin kohti Iisalmea ja materiaalin tarkastamisen jälkeen edelleen Kuopioon. Viikonloppu oli paketissa.

Katso kuvakollaasi viikonlopulta