•HUHTIKUUN TAPAHTUMAT•
Lisätty 15.5.2005 [ohjaajan päiväkirja]

Sivuja ei ole pävitietty reiluun kuukauteen, joten kasasimme tähän uutiseen kaikki tärkeimmät tapahtumat. Kuolleiden talven kuvaukset saatiin viimeisteltyä huhtikuun alussa. Viimeisellä kuvausreissulla tehtiin paljon jälkiäänityksiä sekä tarvittavia ääniefektejä. Kuvasimme myös viidennen kohtauksen, josta tuli yllättäen yksi elokuvan parhaimmista. Lisäksi elokuvan toinen kohtaus kuvattiin uusiksi ensimmäisen kuvauskerran valotusvirheiden vuoksi. Ohjaajan päiväkirja on täten valmis ja sen voi lukea täältä.

Syksystä lähtien sivuprojektinamme ollut Speksin making of -dokumentti valmistui huhtikuun lopulla ja ensi-ilta pidettiin näytelmän päätösbileissä Två:ssa. Meininki oli katossa ja tekijöiden yllätykseksi dokumentista jopa tykättiin. Ura dokumentin tekijöinä jäänee kuitenkin lyhyeksi.

Kuolleiden talven massiivinen mainoskampanja on alkanut ja julisteita on levittelty pitkin Kuopiota. Ensi-iltaan odotetaan paljon väkeä ja lehdistökin saapuu paikalle. Itse elokuva on äänen jälkikäsittelyssä, valmista tulee olemaan tiistaina, jolloin pidetään tiimin ensi-ilta suljettujen ovien takana. Pääkoitos on torstaina 19.5 Kuvakukossa.