•KUOLLEIDEN TALVEN KUUDES KUVAUSVIIKONLOPPU•
Lisätty 23.3.2005 [kuvat] [info] [ohjaajan päiväkirja]

Kuolleiden talven viimeinen kuvausviikonloppu oli edessä ja luvassa oli kohtauksia laidasta laitaan. Lauantaina kuvattiin toimintapainotteinen joukkokohtaus, sunnuntaina tunteikas loppukohtaus ja vielä maanantaina hurjaa toimintaa Vitriinillä. Urakasta suoriuduttiin lähes virheittä ja elokuva alkaa olla jälkityötä vaille valmis.

Perjantaina kaluston kokoaminen alkoi aamupäivällä auton hakemisella Kuopion Autokaupasta. Seuraavaksi etsittiin Agan jakelupiste ja nostettiin todella isot kaasupullot kyytiin. Ohjaaja ja kuvaaja kävivät vielä tarkistamassa kuvauspaikat, jonka jälkeen odoteltiin vain lauantai-aamua ja suurta maskeerausurakkaa.

Aamulla työryhmä saapui paikalle hyvissä ajoin ja maskeeraus alkoi. Kahdeksan zombia valmistui todella nopeasti -alle kahdessa tunnissa. Maskit olivat myös erittäin onnistuneita ja tästä kiitos maskeeraajille. Puoliltapäivin Vesurin tiimi saapui Kolmisopen järvelle ja statisteja alettiin kasata kuvaamista varten.

Joukko-otot menivät hyvin, joskin hangessa juoksemisen rankkuus yllätti monet. Statistien poistuttua siirryttiin kuvaamaan toiseksi viimeistä kohtausta, johon kuuluivat vain päähenkilöt. Parin tunnin savotan jälkeen kohtaus oli purkitettu ja tiimi suuntasi katsomaan päivän materiaalia, joka osoittautui erinomaiseksi.

Sunnuntaina oli vuorossa elokuvan viimeinen kohtaus. Pasi ja Kirsti hoitivat tunteikkaan kohtauksen ammattilaisten elkein ja kohtauksesta saatiin sellainen kuin haluttiinkin. Kuvaukset eivät päättyneet tähän, sillä maanantaina oli vielä kuvattava toimintakohtauksia Vitriinillä.

Vitriinille saavuttiin illalla ja pimeän tultua kuvaukset aloitettiin. Aikataulu venyi maskeerauksen ja valaisemisen takia, mutta materiaalia saatiin purkkiin juuri tarpeellinen määrä. Aamu-neljältä katselukopioita tarkistettaessa huomattiin tekninen vika nauhassa, joka oli tuhonnut noin viisi viimeistä ottoa. Statistien loistava omistautuminen kohtaukselle nähtiin kunnolla vasta materiaalin tarkistuksessa. Otot näyttivät ja kuulostivat paikoitellen erittäin pelottavalle, joten kuvauksiin voitiin olla hyvin tyytyväisiä. Pitkän viikonlopun kuvaukset olivat ohi. Enää on jäljellä pari second unit -kuvauspäivää pääsiäisloman aikana jonka jälkeen koko elokuva on kuvattu.


Katso kuvakollaasi viikonlopulta