•KUOLLEIDEN TALVEN NELJÄS KUVAUSVIIKONLOPPU•
Lisätty 28.2.2005 [kuvat] [info] [ohjaajan päiväkirja]

Neljäntenä kuvausviikonloppuna pääsimme kuvaamaan Kuopiossa, joten olosuhteiden piti olla paremmat kun jokainen pääsisi kotiinsa nukkumaankin. Sääolot päättivät kuitenkin vaikeuttaa urakkaa ja viikonlopusta tuli tähän mennessä rankin, mutta myös onnistunein.

Päänäyttelijä Pasi Martikainen saapui Kuopioon jo perjantaina ja tiimi päätti pitää illan ratoksi pienet harjoitukset, jotka venyivät lopulta kolmetuntisiksi. Illan aikana työstettiin Tonin ja Riston kaveruutta, sillä miehiä näyttelevät Pasi ja Antti tapasivat illalla vasta ensimmäistä kertaa ja elokuvassa miesten pitäisi vaikuttaa tunteneen toisensa jo vuosia.

Lauantaina kuvauspaikan isäntä Juuso Oravainen karautti pihaan ja auto lastattiin täpötäyteen. Tiimi lähti kuvauspaikalle ja pian kuvaukset päästiin aloittamaan. Aamu- ja keskipäivän sisäottojen jälkeen siirryttiin kipakkaan ulkoilmaan, joka hyydytti kuvausmiehistön erittäin tehokkaasti muutaman tunnin urakoinnin jälkeen. Kohtausta kuvattiin jäällä, jossa tuuli oli yllättävän kova ja olosuhteet tähän mennessä projektin rankimmat.

Homma saatiin kuitenkin purkkiin ja tiimi suuntasi katselukopioiden tarkistukseen. Otoissa havaittiin pieniä ongelmia rajauksen ja valaistuksen suhteen, joten osa otoista päätettiin ottaa uudelleen sunnuntaina. Päivästä oli tulossa rankka, sillä kohtauksia oli kuvattavana neljä ja yksi näistä sisälsi paljon goretusta ja teknisesti vaikeaa kuvaamista.

Sunnuntaina kamera saatiin pyörimään ja kahdeksan aikaan aamulla. Parin sisäkohtauksen jälkeen statistit alkoivat valua paikalle ja maskeeraus alkoi. Statisteja kuvattiin kovalla tahdilla viileän kelin ja tiukan aikataulun vuoksi. Kaikki tarpeellinen saatiin lopulta kuvauttua ja mökin siivouksen jälkeen ahdettiin tavarat Pasin pirssiin. Materiaalin tarkistus kirvoitti monet makeat naurut ja kuvattuihin ottoihin oltiin erittäin tyytyväisiä. Kuvausten jatkosta sovitaan alkuviikosta.

Katso kuvakollaasi viikonlopulta